Tuesday, August 11, 2009

Pelangi itu Aku yang Punya


Assalamualaikum..salam ceria semua.. heheh..harini aku begitu ceria walaupun sebenarnya agak sakit hati..sebab report experiment 1 dah hantar. MySpace

kamu apa khabar? sihat? sekarang ni musim H1N1. hm...jagalah kesihatan masing2 ye.

kamu pernah tengok cerita LASKAR PELANGI? saya cadangkan kamu tengok. saya pn sedang menontonnya sekarang. sangat best.

laskar pelangi adalah tentang perjuangan sebuah kehidupan.. kamu tahu, untuk mendapat sesuatu, bukanlah mudah..ibarat mencapai pelangi diangkasa..sukar..penuh rintangan dan mmg teramat mustahil. tpi kamu tetap boleh mewarnai impian kamu itu didada kanvas. lukisan yang hampir serupa dengan pelangi sudah benar2 memberi kepuasan bahawa kamu sudah memilki sebuah pelangi!

dalam dunia ini, terlalu banyak rintangan yg terpaksa kita hadapi. kamu pernah rasa dunia ini tidak adil? sy pernah berasa begitu. tapi inspirasi terus mekar dlm diri saya. melonjak semangat saya untuk terus tersenyum walaupun dunia tidak lah seindah cerita dalam novel atau fantasi.

jadi, teruskan perjuangan, binalah impian dan pastikan impian kamu itu boleh dicapai. jika tersadung atau jatuh dimana2, bangkitlah. kerana hidup kamu adalah usaha kamu untuk mewarnainya.

bak kata org indonesia " persetankan saja masa silammu dan kata2 manusia!"
macam budak2 main lari2. berlari dan terus berlari. kalau kamu tersungkur, gelakkan saja kepada diri kamu. kata kan pada dirimu, " kalau aku tidak tersenyum saat aku terjatuh, siapa lagi kan tersenyum padaku. jika aku tidak bangkit sendiri dari sini dan terus berlari, siapa lagi kan memimpin diriku untuk terus menang perlumbaan ini"

dunia ini cume sementara. deritanya sekejap jika kamu mahu bahagia selamanya di sana..
cinta lah yang mewarnai dunia kita jadi warna2 pelangi yg indah. dan kamu, saya, dia adalah sebahagian dari dunia ini. semoga terus ceria...

LASKAR PELANGI - Nidji

OST laskar pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya...

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya...



sayang kamu semua..

6 comments:

Hibatul Haqqi B. Hamdan said...

Salam
saya dah tgk..
mmg best..rugi kalau xtgk..

shahadah said...

salam hibbatul haqqi..mmg best kan..semoga semua org tengok..hehe

Muhamad Faizal said...

Best ke.. Nk tgk...

shahadah said...

boleh2..nnti org bg erk. insyaallah..kalau balik pj. huhu

insyirahameer said...

salam sha....nk tengok jugak, boleh? hehe..sebelum ni baca tetralogi novelnya je.semua best, except the last..maryamah karpov. kenapa? kena baca sendiri kot baru boleh rasa beza buku terakhir compared to the other 3 books..

Filemnya x tengok lg la pulak. x sempat nk cari, dah ada kat pasaran malaysia ye?

HU '09 akan start this weekend..doakan sy & shbt2 lain mampu melakukan yg terbaik..last but not least, Selamat menyambut ketibaan madrasah Ramadhan, dan selamat beramal.....

Take care.
WSLM

shahadah said...

waalaikumsalam shirah.hehe..thnx coz masih sempat untuk dtg sini..buku nye langsung sy belum baca..
filem tu kitorg tgk waktu program mukhayam..

semoga kerja2 kalian dipermudahkan..nak gi jugak..tpi apakan dayaku..sedihnye..

selamat menymbut ramadhan shirah.. (^_^)

Post a Comment